suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Kalajoki
  • Julkinen palvelu

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään esimerkiksi musiikki- ja tanssioppilaitoksissa, kuvataide-, arkkitehtuuri- ja käsityökouluissa, teatteri- ja sirkuskouluissa ja sanataidekouluissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetus perustuu valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan.

Kalajoen kansalaisopistossa taiteen perusopetusta järjestetään neljällä eri alalla: kuvataiteessa, teatteritaiteessa, tanssitaiteessa ja musiikissa.

Kalajoen kansalaisopistossa on käytössä taiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä. Oppilas saa opinnoistaan päättötodistuksen, kun 500 oppituntia on suoritettu. Osa opinnoista voidaan korvata ko. ainetta tukevilla opinnoilla.

Uuden opetussuunnitelman yleinen oppimäärä muuttuu niin, että perusopintoja on 300h ja teemaopintoja 200h. Yleisessä oppimäärässä säilyy edelleen päättötodistukseen oikeuttava 500h oppituntia.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKalajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKalajoen kaupunki
Alue Kalajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 12.5.2020