suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Järvenpään kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu

Järvenpäässä lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta annetaan Järvenpään Opistossa kuvataiteessa ja käsityössä sekä Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa musiikin perusopetusta.

Lisäksi tanssikoulu Keto antaa tanssin perusopetusta ja musiikin perusopetusta Tuusulanjärven avoin musiikkikoulu ja Järvenpään Rock´n Roll -koulu.

Taiteen perusopetuksen verkkosivuilta löydät linkit koulujen nettisivuille ja tarkempaa tietoa näistä opinnoista ja niihin hakemisesta.

Taiteen perusopetus antaa mahdollisuuden opiskella valitsemaasi taiteenalaan pitkäkestoisesti ja tavoitteellisesti. Saat elämyksiä ja eväitä myöhemmin hakeutua ko. taiteenalan jatko-opintoihin.

Toimi näin

Taiteen perusopetusta antaviin kouluihin ja opistoihin haetaan niiden nettisivujen avulla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Maksut vaihtelevat opiskelupaikoittain.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJärvenpään kaupunki
Palvelusta vastaaJärvenpään kaupunki
Alue Järvenpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Järvenpään kaupunki
Päivitetty: 29.7.2020