suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Järvenpään kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu
Alue: Järvenpää
Palvelun kieli: suomi

Järvenpäässä lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta annetaan Järvenpään Opistossa kuvataiteessa ja käsityössä sekä Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa musiikin perusopetusta.

Lisäksi tanssikoulu Keto antaa tanssin perusopetusta ja musiikin perusopetusta Tuusulanjärven avoin musiikkikoulu ja Järvenpään Rock´n Roll -koulu.

Taiteen perusopetuksen verkkosivuilta löydät linkit koulujen nettisivuille ja tarkempaa tietoa näistä opinnoista ja niihin hakemisesta.

Taiteen perusopetus antaa mahdollisuuden opiskella valitsemaasi taiteenalaan pitkäkestoisesti ja tavoitteellisesti. Saat elämyksiä ja eväitä myöhemmin hakeutua ko. taiteenalan jatko-opintoihin.


Toimi näin

Taiteen perusopetusta antaviin kouluihin ja opistoihin haetaan niiden nettisivujen avulla.


Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Maksut vaihtelevat opiskelupaikoittain.


Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.


Palvelun toteuttaa: 
Järvenpään kaupunki