suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tähystys- ja toimenpideyksikkö

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Poliklinikalla tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on erilaisia vatsa- ja suolistosairauksia. Tavallisimpia hoitoon hakeutumisen syitä ovat tulehduksellinen suolistosairaus, ripuli, ummetus, vatsavaivat, suolistosyöpäepäily sekä sappi- tai haimasairaudet. 

Tähystys- ja toimenpideyksikössä eli endoskopioissa teemme vatsalaukun ja paksusuolen tähystyksiä ja tarvittaessa muita pieniä toimenpiteit ...

Toimi näin

Tähystys- ja toimenpideyksikkö toimii ajanvarauspoliklinikkana, johon tullaan lääkärin lähetteellä tai suunnitellusti toimenpiteen jälkeiseen kontrolliin. Lähetteen saapumisen jälkeen, lääkärimme arvioivat hoidon tarpeen, ennakkoon tehtävät tutkimukset ja hoidon kiireellisyyden. Hoitopaikan valinnanvapaus mahdollistaa hakeutumisen hoitoon mistä päin Suomea tahansa.

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon. Saadaksesi lähetteen hakeudu omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla yhteispäivystykseemme, soita ympärivuorokautiseen päivystysapu numeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Päivitetty: 1.3.2023