suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)

Syöpähoitoyksikkö

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Syöpähoitoyksikkö toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana uusille ja jälkiseurannassa oleville potilaille.

Yksikössämme toimii syöpätautien erikoislääkärin vastaanotot. Hoidon suunnittelu tapahtuu ensikäynnillä lääkärin vastaanotolla. Hoidot tapahtuvat ajanvarauksella.

Hoitokeskuksessa annamme syövän lääkehoitoa. Sädehoito toteutetaan sädehoitoyksikössä E-siivessä. Osastohoitoa vaativat syöpäpotilaat hoidetaan keuhko- ja syöpäsairauksien osastolla K6

Sädehoitoyksikössä annetaan sädehoitoa. Ennen sädehoidon aloittamista potilaalle tehdään annossuunnittelukuvaus. Annossuunnittelukuvien perusteella lääkäri määrää sädehoitoalueen ja sen annoksen. Tämän jälkeen fyysikko tekee sädehoitosuunnitelman. Sädehoidon toteuttamisesta vastaavat röntgenhoitajat. Röntgenhoitajat ohjaavat potilaita sädehoitoon liittyvissä asioissa koko hoitojakson ajan. Sädehoitoa annetaan arkipäivisin. Sädehoitokerta kestää noin 15 minuuttia ja se on täysin kivutonta. Sädehoitojakson pituus riippuu hoitoalueesta ja -suunnitelmasta.

Ajanvarauksella toimiva oirepoliklinikka sijaitsee hoitokeskuksessa. Seurannassa olevien potilaiden, joilla ilmenee sairauteen liittyviä oireita, on mahdollista päästä sairaanhoitajamme vastaanotolle. Sairaanhoitajamme konsultoi tarvittaessa lääkäriä. Sairaanhoitajamme huolehtii myös tabletti-sytostaattipotilaiden hoidon ohjauksesta ja seurannasta.

Syöpähoitoyksikössämme toimii syöpäsairaanhoitaja, joka antaa syöpäpotilaille ja heidän omaisilleen psykososiaalista tukea sairauden eri vaiheissa. Hän ohjaa ja neuvoo potilaita sairauteen ja hoitoon liittyvissä asioissa. Syöpäsairaanhoitaja toimii syöpäpotilaan ja heidän läheistensä tukena sairauden kaikissa vaiheissa. Antaa tietoa sairaudesta, hoidosta ja seurannasta. Kuuntelee ja kannustaa vaikeassa elämäntilanteessa. Saat henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa. Toimii yhteyshenkilönä muiden hoitoon osallistuvien tahojen välillä. Antaa tietoa kuntoutuksesta ja erilaisista tukimuodoista. Syöpäsairaanhoitajallamme on myös kontrollivastaanottoja rintasyöpäpotilaille.

Palliatiivinen poliklinikka toimii Armilan kuntoutuskeskuksen osasto 4:n yhteydessä. Vuodeosasto 4 on 12-paikkainen palliatiivisen hoidon yksikkö. Poliklinikalle potilaat tulevat kaikilta erikoisaloilta konsultaatiopyyntönä tai lähetteellä. Hoitovastuu pysyy edelleen hoitavalla lääkärillä. Poliklinikka toimii kerran viikossa, yleensä perjantaisin.

Toimi näin

​​​​​​Syöpähoitoyksikkö toimii ajanvarausperiaatteella. Potilaat tulevat tutkimuksiin ja sädehoitoon lääkärin lähetteellä. Lähetteen syöpähoitoyksikköön kirjoittaa omalääkäri, työterveyslääkäri, yksityislääkäri tai muun erikoisalan lääkäri. Sädehoitoon tullaan onkologian erikoislääkärin lähetteellä

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Palvelusta vastaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Alue Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Päivitetty: 4.6.2021