suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Synnytyspalvelu

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tarjoamme synnytyspalveluja äitiyspoliklinikalla, synnytysyksikössä sekä synnytysvuodeosastolla. Asiakkaitamme ovat raskaana olevat, synnyttäjät sekä vastasyntyneet. Tarvittaessa autamme myös raskauden suunnittelussa, mikäli raskauteen liittyy riskitekijöitä.

Toimintamme on asiakaslähtöistä ja hoitokäytäntömme ovat vauvamyönteisiä. Myös puoliso tai muu tukihenkilö on tervetullut vastaanottokäynneille ja synnytysyksikköön. Lisäksi tukihenkilö voi vierailla synnytysvuodeosastolla yöaikaa lukuun ottamatta.

Äitiyspoliklinikalla tarjoamme raskausajan ultraäänitutkimuksia. Varhaisraskauden ultraäänitutkimuksessa määritetään synnytyksen laskettu aika sekä selvitetään sikiöiden lukumäärä. Lisäksi tutkimuksessa voidaan mitata sikiön niskaturvotus ja tutkia sikiön rakenteet pääpiirteittäin. Toinen ultraääniseulonta tehdään sikiön rakenteiden ja kasvun tarkastelemiseksi. Lisäksi äitiyspoliklinikalla seurataan raskauden kulkua ja tehdään raskauteen liittyviä muita tutkimuksia. Tavoitteenamme on varmistaa äidin ja sikiön hyvinvointi. Synnytyspelkopoliklinikalla on mahdollisuus keskustella synnytyspelkojen hoitoon erikoistuneen kätilön kanssa. Äitiyspoliklinikka vastaanottaa myös synnyttämään tulevat.

Synnytysyksikössä hoidamme synnyttäviä äitejä ja vastasyntyneitä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokaudenaikoina. Meillä on mahdollisuus synnyttää myös veteen. Mahdolliseen keisarileikkaukseen liittyvät valmistelut tehdään synnytysyksikössä. Synnytysyksikköön voi tutustua etukäteen joko synnytysvalmennuksen yhteydessä tai pelkällä tutustumiskäynnillä. Sinun ei tarvitse soittaa etukäteen, kun olet tulossa synnyttämään.

Synnytysvuodeosastolla hoidamme raskaana olevia ja synnyttäneitä äitejä sekä vastasyntyneitä ja seuraamme heidän vointiaan. Tarjoamme ohjausta sekä imetykseen että vauvan hoitoon. Synnytysvuodeosastolla on sekä tavallisia potilashuoneita että perhehuoneita. Synnytysvuodeosastolla toimivalta imetyspoliklinikalta saa imetysohjausta myös kotiutumisen jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa saa päivystyksenä tai lääkärin lähetteen pohjalta tehdyn hoidon tarpeen arvioinnin perusteella. Lähetteen voi saada omalta terveysasemalta perusterveydenhuollosta tai yksityiseltä palveluntuottajalta. Synnyttämään tullessa et tarvitse lähetettä.

Palvelu on maksullinen.

Sikiöseulonnat ovat maksuttomia.

Erityisissä tilanteissa palvelu voi olla maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Lapinjärvi, Loviisa, Miehikkälä, Porvoo, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 1.10.2021