suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Suun terveydenhuolto huolehtii suun ennaltaehkäisevästä hoidosta sekä terveyden- ja sairaanhoidosta. Suun terveydenhuollon palveluita ovat: kiireellinen ensiapu, perushammashoito ja perustason erikoishammashoito.

Toimi näin

Hoitoon pääsy määräytyy hoidon tarpeen ja sen edellyttämän kiireellisyyden mukaan. Hoidon kiireellisyys arvioidaan ajanvarauksen yhteydessä. Hammaslääkärin tutkimuskäynnillä tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma, jossa määritellään paitsi hoidon tarve myös seuraavan tutkimuksen yksilöllisesti määräytyvä ajankohta.

Ota yhteyttä oman asuinkuntasi suun terveydenhuollon palveluihin. Katso asuinkuntasi puhelinajanvarauksen yhteystiedot alla olevasta valikosta. Alueella on myös sähköisiä ajanvaraustapoja ja tekstiviestipalveluita. Näet alueellasi käytössä olevat palvelumuodot, kun valitset oman asuinkuntasi Asiointikanavat-valikosta.

Voit myös tehdä Omaolossa hoidontarpeen arvion sähköisesti, jos sinulla on suun alueen oire tai vamma.

Kaikista asiointikanavista ei ole tietoa valitsemallasi kielellä. Vaihda sivun kieli, jos haluat tietoa asiointikanavista muilla kielillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu kaikille täysi-ikäisille hyvinvointialueen asukkaille. Hoitoon pääsyn kiireellisyys määritellään, kun otat yhteyttä hammashoidon palveluihin. Alle 18-vuotiaat saavat kutsun suun terveydenhuollon tutkimuksiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyvät suun terveyden edistäminen ja terveystarkastukset sekä suun sairauksien tutkimus, ehkäisy ja hoito. Suun terveydenhuolto toimii yhteistyössä muun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon kanssa.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 2.1.2024