suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 11 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Suun terveydenhuollossa saat suusairauksien perushoitoa yksilöllisen tarpeen mukaan. Niihin kuuluvat suun terveystarkastus, omahoidon ohjaus, iensairauksien hoito, hampaan paikkaus ja juurihoito. Hoitosuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti. Perushoidon lisäksi tuotamme erikoishammaslääkärin palveluja, joita ovat mm. oikominen, suu- ja leukakirurgia, protetiikka sekä juurihoito. Hammashoitoon pääs ...

Toimi näin

Suun terveydenhuollon puhelinnumerot löytyvät kohdasta puhelinasiointi. Alle 18-vuotiaille tulee kutsu kotiin hammastarkastukseen. Aikuiset varaavat ajan itse suun terveydenhuoltoon.

Ennen hoitoon tuloa voit täyttää esitiedot sähköisesti. Lomakkeet löytyvät kohdasta Sähköiset asiointikanavat.

Forssan seudun suun terveydenhuollon esitietolomake on käytössä Forssan seudun asukkaille.

Suun terveydenhuollon esitietolomake on käytössä Hämeenlinnan, Janakkalan, Riihimäen seudun asukkaille.

Palvelun käyttö vaatii sähköisen tunnistautumisen.

Voit täyttää Omaolossa hampaiden tai suun alueen oirekyselyn, jos sinulla on oireita suun tai hampaiden alueella. Kysely auttaa arvioimaan, milloin sinun tulee hakeutua suun terveydenhoitoon. Kiireettömissä tapauksissa Omaolon kautta voit jättää yhteydenottopyynnön suun terveydenhuoltoon ja tällöin palvelun käyttö vaatii sähköisen tunnistautumisen. Linkki Omaoloon löytyy kohdasta Sähköiset asiointikanavat.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyvät suun terveyden edistäminen ja terveystarkastukset sekä suun sairauksien tutkimus, ehkäisy ja hoito. Suun terveydenhuolto toimii yhteistyössä muun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon kanssa.

Palvelun toteuttaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 31.7.2023