suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Suu- ja leukakirurgian poliklinikka

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Alue

Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila, Sysmä
Palvelun kieli: suomi

Suu- ja leukakirurgian poliklinikan tehtävänä on vastata alueen erikoissairaanhoitoa vaativista suu- ja leukasairauksista.

Pääasiassa poliklinikalla hoidetaan kasvojen ja leukojen alueella esiintyviä tapaturmia, infektioita, hyvän- ja pahanlaatuisia kasvaimia, synnynnäisiä ja hankittuja deformiteettejä ja kudospuutoksia ja leukanivelen toimintahäiriöitä sekä suun limakalvosairauksia.

Yksikössä työskentelee suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäreitä, kliinisen hammashoidon spesialisteja, oikomishoidon erikoishammaslääkäri, suuhygienistejä ja hammashoitaja. Poliklinikka toimii myös suu- ja leukakirurgiaan erikoistuvien lääkärien ja hammaslääkärien koulutuspaikkana ja poliklinikalla työskentelee yksi erikoistuva hammaslääkäri/lääkäri.

Kliinisen hammashoidon yksikössä tehdään erikoissairaanhoitoa vaativia hoitotoimenpiteitä mm. proteettinen hoito, vaativan purennan toimintahäiriöiden hoitoja ja vaativia oikomishoitoja sekä lapsipotilaiden vaativaa hammashoitoa.

Sekä perusterveydenhuollon konsultaatiot ja tarvittaessa vaativien proteettisten/ purentafysiologisten/ parodontologisten hoitosuunnitelmien teko.

Alueen terveyskeskuksista käy hammashoitohenkilökuntaa tekemässä nukutuksessa tapahtuvaa hammashoitoa päiväkirurgisessa hammashoitoyksikössä.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon tullaan lähetteellä.

Lähetteen saa perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä palveluntarjoajalta.


Palvelun toteuttaa: 
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä