suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomussalmen kunta

Suomussalmen kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Suomussalmi
  • Julkinen palvelu

Suomussalmen kunnan vuokra-asuntoja. Vuokrakohteet sijaitsevat Suomussalmen kunnan alueella.

Toimi näin

Helpoiten haet kotia sähköisellä asuntohakemuksella. Hakemuksen voit myös täyttää toimistollamme. Kun olet täyttänyt hakemuksen, olet mukana asukasvalinnoissamme ja voit saada asuntotarjouksia. Kotisivuiltamme löydät asuntoesittelyt ja pohjapiirrokset vuokrattavista asunnoistamme. Tutustu kohteisiin ja ryhdy uudeksi kodinhakijaksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Suomussalmen kunta

Palvelusta vastaa

Suomussalmen kunta
Tekstistä vastaa: Suomussalmen kunta
Päivitetty: 2.1.2024