suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-viestit kansalaisille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Suomi.fi-viestien avulla voit hoitaa viestinnän julkisen hallinnon organisaatioiden kanssa sähköisesti. Suomi.fi-verkkopalvelun Viestit-osiossa voit lukea sinulle tulleet viestit sen jälkeen, kun olet kirjautunut verkkopalveluun verkkopankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

Kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön, annat yleisen suostumuksen, että kaikki viranomaisviestit voidaan toimittaa sinulle sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Viranomaisen lähettämä viesti voi olla myös todisteellinen tiedoksianto, joka sinun on kuitattava vastaanotetuksi ennen kuin voit avata viestin. Viestien toimitustapaa voit muuttaa myöhemmin viestien asetuksissa.

Toimi näin

Voit ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön Suomi.fi-verkkopalvelun Viestit-osiossa. Käyttöönoton jälkeen pääset lukemaan viestejäsi, kun tunnistaudut Suomi.fi-verkkopalveluun.

Voit saada viestisi suoraan myös matkapuhelimeesi, kun otat käyttöösi Suomi.fi-viestien mobiilisovelluksen. Sovellus sisältää kaikki samat viestit ja toiminnallisuudet kuin Suomi.fi-verkkopalvelun Viestit-osio. Voit ladata sovelluksen käyttöösi Google Play tai App Store -sovelluskaupoista. Lisätietoja mobiilisovelluksesta saat Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Suomi.fi-viestit palvelun käytössä neuvoo Kansalaisneuvonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Viestien lukeminen edellyttää tunnistautumista Suomi.fi-verkkopalveluun. Palveluun voit tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaDigi- ja väestötietovirasto
Palvelusta vastaaDigi- ja väestötietovirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 30.12.2019