suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi-tunnistus organisaatioille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon yhteinen tunnistuspalvelu, jota asiakasorganisaatiot voivat hyödyntää loppukäyttäjien tunnistamisessa omissa digitaalisissa palveluissaan.

Loppukäyttäjä kirjautuu Tunnistus-palveluun liitettyyn asiointipalveluun vahvoilla suomalaisilla tunnistusvälineillä. Kertakirjautumisen avulla loppukäyttäjä voi yhdellä tunnistautumisella käyttää useita julkishallinnon as ...

Toimi näin

Asiakasorganisaatio ottaa Suomi.fi-tunnistuksen käyttöönsä Palveluhallinta-sivuston kautta. Käyttö edellyttää asiointipalvelun teknistä integroimista Tunnistus-palveluun. Tunnistus-palvelun käyttö edellyttää myös käyttölupaa sekä tietolupaa, jossa määritellään asiointipalvelun tarvitsemat väestötietojärjestelmän tiedot.

Liittymällä testiympäristöön asiakasorganisaatio voi valmistautua Suomi.fi-tunnistuksen käyttöönottoon, kartoittaa omaan asiointipalveluunsa tarvittavia muutoksia ja testata asiointipalvelunsa toteutusta. Testiympäristöön pääsee Palveluhallinta-sivuston kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Suomi.fi-tunnistus on tarkoitettu julkishallinnon organisaatioiden käyttöön.

Palvelun käyttäminen edellyttää palvelun käyttöönottoa ja käyttöehtojen hyväksymistä. Julkisen hallinnon organisaation on integroitava tietojärjestelmänsä Suomi.fi-tunnistukseen sopiviksi. Organisaatio tarvitsee myös Digi- ja väestötietoviraston myöntämän VTJ-tietoluvan.

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 13.2.2023