suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV)

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Palvelutietovaranto (PTV) on valtakunnallinen keskitetty tietovaranto, johon kunnat, hyvinvointialueet, valtio ja yksityinen sektori kuvaavat asiakaslähtöisesti palvelunsa ja niiden asiointikanavat.

Palvelutietovarannon sisältö on avointa dataa, eli se on avoimen rajapinnan kautta käytettävissä missä tahansa, esimerkiksi verkkopalveluissa, chatboteissa ja karttapalveluissa. Kaikki PTV:hen kuvatut ...

Toimi näin

Palvelutietovarannon saa käyttöön hakemalla käyttölupaa Palveluhallinta-sivustolla: Kirjaudu Palveluhallintaan, täytä käyttöönoton edellytykset -lomake ja käyttölupahakemus sekä hyväksy käyttöehdot ja lähetä hakemus. Olemme sinuun yhteydessä, kun hakemus on käsitelty.

Ennen käyttöluvan hakemista on tärkeää lukea Suomi.fi-palvelutietovarannon esittelyosio. Sieltä löydät myös käyttöohjeet-sivun, johon on koottu linkit keskeisiin ohjeisiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttäminen edellyttää palvelun käyttöönottoa ja käyttöehtojen hyväksymistä. PTV:hen liittyvän organisaation tulee nimetä vähintään kaksi pääkäyttäjää, joista vähintään toisen tulisi mielellään olla viestinnän asiantuntija. Jokaisen sisältöä PTV:hen tuottavan tulee suorittaa PTV-ajokortti -verkkokoulu.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 17.1.2023