suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Suomen tai ruotsin opetus toisena kielenä

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Ylöjärvellä järjestetään tarvittaessa oppilaille opiskelujensa tueksi suomi toisena kielenä opetusta joko erillisessä S2-ryhmässä tai omassa luokassa eriyttäen. Kaikkien oppiaineiden opetuksessa ja arvioinnissa huomioidaan oppilaiden kehittyvä suomen kielen taito sekä suomen kielen oppimäärä suomi toisena kielenä.

Toimi näin

Ota yhteyttä oppilaan koulun rehtoriin opetuksen järjestämisestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Opetus on tarkoitettu maahanmuuttajien ohella paluumuuttajille ja adoptoiduille lapsille, jotka tarvitsevat tukea kielen kehitykseen.

Suomi toisena kielenä -opetusta järjestetään vain maahanmuuttajataustaisille oppilaille, joiden suomen kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomen tai ruotsin opetusta toisena kielenä voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla. Opetus eroaa tavoitteiltaan ja sisällöiltään äidinkielen opetuksesta. Siitä käytetään usein lyhennettä S2/R2.

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen tavoite on vahvistaa opiskelijan monikielistä identiteettiä ja rakentaa pohjaa toiminnalliselle kaksikielisyydelle.

Palvelun toteuttaa

Ylöjärven kaupunki

Palvelusta vastaa

Ylöjärven kaupunki
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 1.11.2021