suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Suomen tai ruotsin opetus toisena kielenä

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Laihian yhtenäiskoulussa eri kielen edustajien lähtökohdat huomioidaan opetuksen järjestämisessä. Jos oppilaan kielitaito ei riitä suoraan siirtymään yleisopetukseen, hänelle järjestetään mahdollisuuksien mukaan omassa tai naapurikunnassa perusopetukseen valmistavaa opetusta oman opinto-ohjelman mukaisesti. Tämän jälkeen oppilas siirtyy tuetusti yleisopetukseen ja hänelle voidaan laatia oppimissuunnitelma. Oppimisen tukena hänelle voidaan tarjota S2-opetusta, maahanmuuttajien tukiopetusta ja mahdollisuuksien mukaan myös oman äidinkielen opetusta, joista jälkimmäinen tukee oman kieli-identiteetin säilymistä.

Toimi näin

Lisätietoja opetuksesta saat koulujen rehtoreilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Opetus on tarkoitettu maahanmuuttajien ohella paluumuuttajille ja adoptoiduille lapsille, jotka tarvitsevat tukea kielen kehitykseen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomen tai ruotsin opetusta toisena kielenä voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla. Opetus eroaa tavoitteiltaan ja sisällöiltään äidinkielen opetuksesta. Siitä käytetään usein lyhennettä S2/R2.

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen tavoite on vahvistaa opiskelijan monikielistä identiteettiä ja rakentaa pohjaa toiminnalliselle kaksikielisyydelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaihian kunta
Palvelusta vastaaLaihian kunta
Alue Laihia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 23.6.2020