suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kontiolahden kunta

Suomen tai ruotsin opetus toisena kielenä

  • Palvelu
  • Kontiolahti
  • Julkinen palvelu

Suomen tai ruotsin opetusta toisena kielenä voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla. Opetus eroaa tavoitteiltaan ja sisällöiltään äidinkielen opetuksesta.

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen tavoite on vahvistaa opiskelijan monikielistä identiteettiä ja rakentaa pohjaa toiminnalliselle kaksikielisyydelle.

Kontiolahden kunnassa perusopetukseen valmistavan opetuksen aikana opetetaan suomea toisena kielenä. Etenkin yläkoulun valmistavan opetuksen tavoitteena on toimiva alkeiskielitaito, joka mahdollistaa paremmin yläkoulun muiden oppiaineiden opiskelun. Opetuksen lähtökohtana on kielen käyttö eri tilanteissa. Kielitaito kehittyy kotona, koulussa ja vapaa-aikana. Opetus vahvistaa oppilaan luottamusta käyttää vähäistäkin kielitaitoa rohkeasti. Suomi toisena kielenä -opetus jatkuu tarvittaessa koko perusopetuksen ajan pienryhmässä tai eriytettynä äidinkielen ja kirjallisuuden oppitunneilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Opetus on tarkoitettu maahanmuuttajien ohella paluumuuttajille ja adoptoiduille lapsille, jotka tarvitsevat tukea kielen kehitykseen.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKontiolahden kunta
Palvelusta vastaaKontiolahden kunta
Alue Kontiolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kontiolahden kunta
Päivitetty: 23.9.2021