suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Suomen tai ruotsin opetus toisena kielenä

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Oppilaalle, jonka suomen kielen osaaminen ei kaikilla kielitaidon osa-alueilla ole äidinkielen tasoinen, opetetaan suomea tai ruotsia toisena kielenä (S2 / R2). Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen keskeinen tavoite on, että oppilas saavuttaa mahdollisimman hyvän suomen tai ruotsin kielen taidon. Tarkoituksena on, että oppilas pystyy opiskelemaan täysipainoisesti kaikkia perusopetuksen oppiaineita, vaikka hänen äidinkielensä olisikin joku muu.

Kankaanpää on suomenkielinen kunta, joten Kankaanpäässä järjestetään tarvittaessa suomi toisena kielenä -opetusta. Suomi toisena kielenä -opetusta pyritään järjestämään oppilaan koulupäivän aikana joko erillisessä S2-ryhmässä tai omassa luokassa eriyttäen.

Toimi näin

Suomi toisena kielenä -opetusta tarvitsevien oppilaiden huoltajat ottavat yhteyttä oman koulunsa rehtoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Opetus on tarkoitettu maahanmuuttajien ohella paluumuuttajille ja adoptoiduille lapsille, jotka tarvitsevat tukea kielen kehitykseen.

Suomi toisena kielenä -opetuksen tarpeen arvioi äidinkielen opettaja.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomen tai ruotsin opetusta toisena kielenä voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla. Opetus eroaa tavoitteiltaan ja sisällöiltään äidinkielen opetuksesta. Siitä käytetään usein lyhennettä S2/R2.

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen tavoite on vahvistaa opiskelijan monikielistä identiteettiä ja rakentaa pohjaa toiminnalliselle kaksikielisyydelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKankaanpään kaupunki
Palvelusta vastaaKankaanpään kaupunki
Alue Kankaanpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 4.3.2022