suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Suomen opetus toisena kielenä

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalissa suomen kielen opetusta toisena kielenä (S2) saavat kaikki sitä tarvitsevat maahanmuuttajataustaiset oppilaat. Opetusta järjestetään kaikissa perusopetuksen kouluissa. Opetus toteutetaan joustavasti oppilaan tarpeet ja kielitaito huomioiden. Tarvittaessa opetuksen sisältö ja tavoitteet kirjataan oppilaan tehostetun tuen oppimissuunnitelmaan.

Suomi toisena kielenä -opetuksen keskeinen tavoite on, että oppilas saavuttaa perusopetuksen loppuun mennessä mahdollisimman hyvän suomen kielen taidon kaikilla kielen osa-alueilla, pystyy opiskelemaan täysipainoisesti kaikkia perusopetuksen oppiaineita ja että hänen on mahdollista jatkaa opintojaan perusopetuksen jälkeen.

Toimi näin

Oppilaan kielitaito selvitetään kouluun ilmoittautumisen yhteydessä oman koulun rehtorin tai koulunjohtajan kanssa. Tarvittaessa voidaan olla yhteydessä johtavaan rehtoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Opetus on tarkoitettu maahanmuuttajien ohella paluumuuttajille ja adoptoiduille lapsille, jotka tarvitsevat tukea kielen kehitykseen.

Suomen kielen opetusta toisena kielenä saavat maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomen tai ruotsin opetusta toisena kielenä voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla. Opetus eroaa tavoitteiltaan ja sisällöiltään äidinkielen opetuksesta. Siitä käytetään usein lyhennettä S2/R2.

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen tavoite on vahvistaa opiskelijan monikielistä identiteettiä ja rakentaa pohjaa toiminnalliselle kaksikielisyydelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 24.9.2020