suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Starttiraha, tuki aloittavan yrittäjän toimeentuloon

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Hämeenkyrön kunta vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Hämeenkyrö ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettyinä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuutta ...

Toimi näin

Kun suunnittelet yritystoimintaa ja starttirahan hakemista, ota ensin yhteyttä Yritys-Suomi-puhelinpalveluun. Palvelun yritysneuvojat neuvovat ja ohjeistavat sinua yritystoiminnan perustamisessa ja starttirahan hakemisessa.

Ole yhteydessä myös Hämeenkyrön kunnan työllisyyspalveluihin jo silloin, kun suunnittelet yritystoiminnan aloittamista. Starttirahaa ei pääsääntöisesti myönnetä, jos päätoiminen yritystoiminta on käynnistynyt jo ennen kuin starttirahan myöntämisestä on tehty päätös. Ota yhteyttä jättämällä yhteydenottopyyntö henkilöasiakkaan Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa tai soittamalla työllisyys- ja kasvupalvelujen työnhakija- ja henkilöasiakaspalveluun, puhelin 040 801 658.

Varaudu keskustelemaan Hämeenkyrön kunnan työllisyyspalveluiden asiantuntijan kanssa suunnitellusta yritystoiminnasta ja liikeideasta ja kyseisen alan kilpailutilanteesta paikkakunnalla. Keskustelussa käymme läpi myös valmiuksiasi toimia yrittäjänä ja siitä tarvitseeko yritystoimintasi tukea. Tarvittaessa yrittäjyytesi tueksi voidaan tarjota erilaisia palveluja.

Hae starttirahaa henkilöasiakkaan Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa. Kun haet starttirahaa verkossa, voit seurata, miten hakemuksesi käsittely etenee. Käytä tulostettavaa lomaketta vain poikkeustapauksessa. Käytä silloin kuntakokeilun asiakkaalle suunnattua lomaketta (KK325). Kuvaa hakemuksessa sekä liitteenä toimitettavassa liiketoimintasuunnitelmassa ja laskelmissa mahdollisimman selkeästi tulevaa liiketoimintaa. Starttirahahakemuksen liitteeksi tulee toimittaa myös verovelkatodistus. Tarvittaessa sinulta voidaan pyytää lisäselvitystä.

Kun olet saanut myönteisen päätöksen ja olet aloittanut yritystoiminnan, tutustu KEHA-keskuksen ohjeeseen maksatuksen hakemisesta. Tee starttirahan saamiseksi maksatushakemus. Hae starttirahan maksatusta KEHA-keskukselta henkilöasiakkaan Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa. Sähköiseen maksatushakemukseen liittyvät lisätiedot tai mahdolliset täydennyspyynnöt näkyvät Oma asiointi -kanavassa, joten seuraa lähettämäsi hakemuksen tilannetta säännöllisesti. Jos et voi hakea maksatusta sähköisesti, toimita lomake Maksatushakemus starttirahasta liitteineen KEHA-keskukseen.

Jos tarvitset starttirahaa ensimmäistä päätöstä pidemmältä ajalta, tee jatkohakemus joko verkkoasiointikanavassa tai tulostettavalla lomakkeella viimeistään kuukautta ennen voimassa olevan starttirahajakson päättymistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada starttirahaa yrittäjyytesi tueksi, jos olet työtön työnhakija, työssä oleva tai opiskelija tai kokoaikaiseksi yrittäjäksi siirtyvä sivutoiminen yrittäjä ja asut Suomessa ja perustat yrityksesi Suomeen.

Starttirahan myöntämisen arviointiperusteita ovat

• yritystoiminnan päätoimisuus

• kannattavuus ja jatkuvuus

• valmius toimia yrittäjänä

• tuen tarve

• yritystoimintaan mahdollisesti vaikuttavien lupien voimassaolo.

Starttirahan jatkohakemuksen hyväksymisessä arvioidaan, onko yritystoiminta alkanut suunnitellusti ja kuinka paljon toiminta on tuottanut tulosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Hämeenkyrön kunta

Palvelusta vastaa

Hämeenkyrön kunta
Tekstistä vastaa: Hämeenkyrön kunta
Päivitetty: 28.8.2023