suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Silloin kun haasteet toimintakyvyssä, asumisessa tai toimeentulossa hankaloittavat arjessa selviytymistäsi, kun ongelmasi ovat pitkittyneet tai sinun on vaikea saada tarvitsemiasi palveluita, voit tarvita aikuissosiaalityön apua. Aikuissosiaalityössä autamme sinua etsimään ratkaisuvaihtoehtoja erilaisissa sosiaalisissa ja taloudellisissa ongelmissa, elämäntilanteiden haasteissa ja kriiseissä.

Sos ...

Toimi näin

Ota rohkeasti puhelimitse yhteyttä työikäisten sosiaalipalvelujen neuvontaan niin keskustellaan tilanteestasi. Tarvittaessa sinulle varataan aika kotikuntasi mukaiselle toimipisteelle.

Jos sinulla on voimassa oleva asiakkuus, ole suoraan yhteydessä omatyöntekijääsi.

Mikäli sinulla on jälkihuolto-oikeus ja olet täysi-ikäinen (18-24 -vuotias) ota yhteyttä täysi-ikäisten jälkihuoltoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalityön- ja sosiaaliohjauksen palvelu on tarkoitettu 18-64-vuotiaille henkilöille. Sosiaalipalveluita on mahdollista saada sen aikaa, kuin tilanteesi sitä edellyttää.

Huostaanotetulla ja yli kuusi kuukautta avohuollon sijoituksessa olleella lapsella on oikeus jälkihuoltoon. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta sijaishuollon päättymisestä tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta. Jälkihuollon palvelu aloitetaan aina sosiaalityöntekijän päätöksellä. Jälkihuollon tukitoimia voidaan tilannekohtaisesti järjestää myös muulle lastensuojelun asiakkaana olleelle nuorelle. Palvelu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Sosiaalipalveluita on mahdollista saada niin pitkään kuin on tarpeen.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 25.10.2023