suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Sosiaalipäivystys

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalityöntekijät neuvovat ja ohjaavat sinua erilaisissa ongelmatilanteissa sosiaalipäivystyksessä virka-ajan ulkopuolella.

Kriisiapu on tarkoitettu äkillisesti traumaattisen tapahtuman kohdanneille. Traumaattinen tapahtuma voi olla esimerkiksi vakava onnettomuus, itsemurha tai vakava väkivallanteko.

Toimi näin

Voit olla yhteydessä puhelimitse sosiaalipäivystykseen kaikkina vuorokauden aikoina. Ole yhteydessä, mikäli sinä tai perheesi olette kohdanneet kriisin tai tarvitsette akuuttia lastensuojelullista apua.

Voit ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen myös silloin, kun haluat tehdä lastensuojeluilmoituksen tai tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa lastensuojeluun, perhekriiseihin tai perheväkivaltaan liittyen. Kriisitilanteesi voi liittyä myös elämänhallintaan tai asumiseen ja mielenterveyteen tai päihteisiin.

Arkisin klo 8-16 välillä sosiaalipäivystys on järjestetty asuinkuntakohtaisesti, katso alta kuntakohtaiset yhteystiedot. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin voit olla yhteydessä keskitettyyn sosiaali- ja kriisipäivystykseen, numeroon 0500625990.

Tausta ja lainsäädäntö

Sinun tulee ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen, kun tarvitset esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Sosiaalipäivystystä järjestetään ympärivuorokautisesti.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 9.3.2023