suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Sosiaalihuollon päivätoiminta, vammaiset

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päiväaikainen toiminta on monipuolisia, toimintakykyä ylläpitävää, kuntoutuksellista ja virikkeellistä. Päivät koostuvat monipuolisista toimintatuokioista eri ryhmätoiminnoissa

Päivätoiminnan sisältö, määrä ja toteuttamistapa suunnitellaan asiakkaan tavoitteiden ja tarpeiden mukaan.

Myös sosiaalisen vuorovaikutuksen tukeminen eri keinoin on päivätoiminnassa tärkeää.

Täysi-ikäisille suunnattuje ...

Toimi näin

Voit hakea vammaispalveluja hakemuksella tai ottaa yhteyttä suoraan alueesi sote-keskukseen. Palvelutarpeestasi voi ilmoittaa myös läheisesi tai esimerkiksi asumisyksikkösi omahoitaja.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Päivätoimintaa on järjestettävä mahdollisuuksien mukaan siten, että henkilö voi osallistua toimintaan viitenä päivänä viikossa tai tätä harvemmin, jos hän kykenee osallistumaan työtoimintaan osa-aikaisesti tai siihen on muu hänestä johtuva syy, esimerkiksi terveydellinen syy.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 15.1.2024