suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Sopimus pakolaisten vastaanottamisesta

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Sopimus pakolaisten vastaanottamisesta on kunnan ja ELY-keskuksen välinen sopimus, jonka perusteella kunta saa valtiolta laskennallista korvausta pakolaisten vastaanotosta syntyneisiin kustannuksiin.

Kunta tekee ELY-keskuksen kanssa sopimuksen pakolaisten vastaanotosta. Kunta saa sopimuksen perusteella laskennallista korvausta pakolaisten vastaanotosta syntyneisiin kustannuksiin. Kunta voi laskennallisten kustannusten lisäksi saada korvausta erityisistä syistä syntyneisiin kustannuksiin.

Toimi näin

Kunta ottaa yhteyttä ELY-keskukseen puhelimitse tai kirjeitse tai ELY-keskus voi ottaa kuntaan yhteyttä sopimusneuvotteluiden käynnistämiseksi.

ELY-keskus neuvoo kuntaa tarvittaessa kunnan kotoutumissuunnitelman laatimisessa.

Kunta päättää pakolaisten vastaanottamisesta oman päätöksentekojärjestelmänsä mukaisesti ja ratkaisee asian valtuustossa.

Liittyvä palvelu, Maahanmuuton kuntakorvaukset: https://www.suomi.fi/palvelut/maahanmuuton-kuntakorvaukset-elinkeino-liikenne-ja-ymparistokeskus/ae202a6f-7469-4edf-b5dd-970343be0a7d

Kenelle ja millä ehdoin

Sopimuksen tekemisen ja kustannusten korvaamisen edellytyksenä on kunnassa laadittu suunnitelma kotoutumisen edistämisestä (Kotouttamisohjelma).

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 19.1.2021