suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Sopeutumisvalmennuspalvelut

  • Palvelu
  • Liminka
  • Julkinen palvelu

Alue

Liminka
Palvelun kieli: suomi

Sopeutumisvalmennuskurssilla harjoitellaan keskitetysti sosiaalisia taitoja, käytetään hyväksi vertaistukea sekä pyritään vähentämään vamman aiheuttamia haittoja arkielämässä. Yksiölliseen sopeutumisvalmennukseen voi kuulua esim. viittomakielen opetus, kuvakommunikaation harjoittelu, liikkumistaidon ohjaus, tai asumisvalmennus.


Toimi näin

Ota yhteyttä Limingan Sosiaalipalveluihin, puhelinaika klo 10.00-11.00.


Kenelle ja millä ehdoin

Sopeutumisvalmennusta voidaan myöntää vammaispalvelulain 8 §:n perusteella. Sopeutumisvalmennuksen sisällöstä säädetään vammaispalveluasetuksen 15 §:ssä.

Kyseessä on harkinnanvarainen ja määrärahasidonnainen palvelu.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Vammainen tai vakavasti sairas henkilö ja hänen läheisensä ovat oikeutettuja sopeutumisvalmennukseen. Sen tavoitteena on auttaa vammaista tai sairasta henkilöä ja hänen läheisiään hyväksymään tilanteesta aiheutuvat arkiset ongelmat. Samalla heitä tuetaan hakemaan ratkaisuja, jotka mahdollistavat täysipainoisen elämän.

Sopeutumisvalmennus voi olla yksilöllistä tai ryhmämuotoista, lyhytaikaista tai toistuvaa. Sitä voidaan järjestää kurssimuotoisesti tai esimerkiksi kotikäynneillä. Sopeutumisvalmennuksen toteutuksesta tehdään yksilöllinen suunnitelma.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista


Palvelun toteuttaa: 
Limingan kunta