suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Sopeutumisvalmennuspalvelut

  • Palvelu
  • Liminka
  • Julkinen palvelu

Sopeutumisvalmennuksella pyritään saamaan vammainen henkilö ja hänen perheensä hyväksymään vammasta johtuvat arkipäivän ongelmat.

Sopeutumisvalmennuskurssilla harjoitellaan keskitetysti sosiaalisia taitoja, käytetään hyväksi vertaistukea, sekä pyritään vähentämään vamman aiheuttamia haittoja arkielämässä. Yksilölliseen sopeutumisvalmennukseen sisältyy esim. viittomakielen opetus, kuvakommunikaation harjoittelu, liikkumistaidon ohjaus, tai asumisvalmennus.

Toimi näin

Ota yhteyttä Limingan Sosiaalipalveluihin, puhelinaika klo 10.00-11.00.

Kenelle ja millä ehdoin

Sopeutumisvalmennusta voidaan myöntää vammaispalvelulain 8 §:n perusteella. Sopeutumisvalmennuksen sisällöstä säädetään vammaispalveluasetuksen 15 §.

Kyseessä on harkinnanvarainen ja määrärahasidonnainen palvelu.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammainen tai vakavasti sairas henkilö ja hänen läheisensä ovat oikeutettuja sopeutumisvalmennukseen. Sen tavoitteena on auttaa vammaista tai sairasta henkilöä ja hänen läheisiään hyväksymään tilanteesta aiheutuvat arkiset ongelmat. Samalla heitä tuetaan hakemaan ratkaisuja, jotka mahdollistavat täysipainoisen elämän.

Sopeutumisvalmennus voi olla yksilöllistä tai ryhmämuotoista, lyhytaikaista tai toistuvaa. Sitä voidaan järjestää kurssimuotoisesti tai esimerkiksi kotikäynneillä. Sopeutumisvalmennuksen toteutuksesta tehdään yksilöllinen suunnitelma.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLimingan kunta
Palvelusta vastaaLimingan kunta
Alue Liminka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 14.9.2020