suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Sopeutumisvalmennuspalvelut

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Sopeutumisvalmennuksen tavoitteena on vammaisen henkilön sosiaalisen toimintakyvyn edistäminen. Sopeutumisvalmennukseen kuuluu sinun ja lähiyhteisösi neuvonta, ohjaus ja valmennus. Sopeutumisvalmennusta voidaan toteuttaa yksilöllisesti tai ryhmäkohtaisesti ja tarvittaessa se voi olla myös toistuvaa.

Sopeutumisvalmennus edellyttää aina yksilökohtaista harkintaa ja se on määrärahasidonnainen palvelu. Esimerkiksi sinun on mahdollista saada tukiviittomaopetusta sopeutumisvalmennuksena. Myös Kela järjestää sopeutumisvalmennuskursseja eri sairausryhmille.

Toimi näin

Ota yhteyttä vammaispalveluiden sosiaalityöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammainen tai vakavasti sairas henkilö ja hänen läheisensä ovat oikeutettuja sopeutumisvalmennukseen. Sen tavoitteena on auttaa vammaista tai sairasta henkilöä ja hänen läheisiään hyväksymään tilanteesta aiheutuvat arkiset ongelmat. Samalla heitä tuetaan hakemaan ratkaisuja, jotka mahdollistavat täysipainoisen elämän.

Sopeutumisvalmennus voi olla yksilöllistä tai ryhmämuotoista, lyhytaikaista tai toistuvaa. Sitä voidaan järjestää kurssimuotoisesti tai esimerkiksi kotikäynneillä. Sopeutumisvalmennuksen toteutuksesta tehdään yksilöllinen suunnitelma.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 29.1.2020