suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siviilipalveluskeskus

Siviilipalveluksen koulutuserätoive

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Siviilipalveluksen suorittaminen alkaa aina koulutusjaksolla Siviilipalveluskeskuksessa. Voit toivoa paikkaa haluamallesi koulutusjaksolle valitsemalla aloituserän Omasivarin kautta. Mikäli kirjautuminen Omasivariin ei onnistu voit lähettää kirjallisen koulutuserätoiveen, jossa kerrot milloin haluat aloittaa siviilipalveluksen suorittamisen.

Toimi näin

Kirjaudu Omasivariin nettipankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Valitse itsellesi sopiva erä. Valinnan jälkeen sinulle lähetetään määräys saantitodistuksella. Paikka toivomassasi erässä varmistuu vasta kun olet noutanut lähetyksen henkilökohtaisesti postista.

Mikäli kirjautuminen Omasivariin ei onnistu voit lähettää kirjallisen erätoiveen Siviilipalveluskeskukseen sähköpostilla tai postitse. Hakemuksessa ilmoitat

  • nimesi
  • syntymäaikasi
  • osoitetietosi
  • toivomasi koulutusajankohta

Erätoiveen käsittely kestää noin viikon. Siviilipalveluskeskus lähettää sinulle käsittelyn jälkeen palvelukseenastumismääräyksen. Kun saat postilta tiedon, että olet saanut kirjallisen lähetyksen Siviilipalveluskeskukselta, täytyy sinun noutaa lähetys henkilökohtaisesti postista. Vasta silloin paikkasi toivomassasi erässä varmistuu.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos et ole vastaanottanut kirjallista palvelukseenastumismääräystä, voit esittää toiveen sellaiseen saapumiserään, jossa on vapaita paikkoja.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiviilipalveluskeskus
Palvelusta vastaaSiviilipalveluskeskus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Siviilipalveluskeskus
Päivitetty: 20.5.2020