suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Sijoittamissopimus, katulupa ja yleisten alueiden muu käyttö

  • Lupa tai muu velvoite
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Yleisellä alueella tapahtuvaan tilapäiseen tapahtumaan, rakennustyöhön tai muuhun käyttöön on haettava lupaa Mikkelin kaupungilta.

Toimi näin

Voit tiedustella vuokrausmahdollisuuksia ja hakea käyttölupia kunnan katu- ja viheralueista vastaavilta viranomaisilta.

Sijoittamissopimus, katulupa ja yleisten alueiden muuhun käyttöön liittyvää lupaa haetaan Lupapiste.fi-palvelussa. Sijoittamissopimus on haettava 2–3 viikkoa ennen katuluvan hakemista ja rakentamisen aloittamista.

Hakemukseen on liitettävä suunnitelmakartan pohjaksi ajantasainen kunnan pohjakartta (mittakaava 1:500) pdf-tiedostona. Poikkeavan mittakaavan käytöstä sovitaan tapauskohtaisesti hakemuksen käsittelijän kanssa. Kunnalta voi pyytää pohja-aineistoksi katusuunnitelman tai viheraluesuunnitelman. Suunnitelmasta on selkeästi käytävä ilmi, mitä ja mihin rakennetaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, elinkeinonharjoittajaa koskevat samat velvoitteet kuin Suomeen sijoittautunutta elinkeinonharjoittajaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Katu- ja viheralueiden tavallisesta poikkeavaan käyttöön tai vuokraamiseen täytyy hakea lupaa kunnalta. Käyttölupa on haettava esimerkiksi kulttuuritapahtumaa varten.

Katua tai viheraluetta esimerkiksi rakennustyömaan vuoksi vuokraavan tulee pystyttää näkyviin työmaataulu, josta käyvät ilmi työn suorittaja ja työstä vastaavan yhteystiedot.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Palvelun toteuttaa

Mikkelin kaupunki

Palvelusta vastaa

Mikkelin kaupunki
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 13.5.2020