suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon hyvinvointialue

Siivouspalvelu

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Siivouspalvelun tavoitteena on omaishoitajien sekä pienituloisten ikääntyneiden kotona asumisen tukeminen. Siivouspalveluun kuuluu perussiivous kotonasi päivittäisessä käytössä olevissa tiloissa.

Siivouspalvelu toteutetaan palvelusetelillä, jolla tuemme sinua siivouspalvelun ostamisessa yksityiseltä hyvinvointialueen hyväksymältä palveluntuottajalta. Palvelusetelin bruttotuloraja on 1080 euroa k ...

Toimi näin

Mikäli olet tai läheisesi on kotihoidon asiakas, ota siivouspalvelun hakeminen puheeksi hoitajan kanssa.

Voit myös ottaa yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta.

Voit hakea palvelua myös täyttämällä iäkkäiden palvelujen hakemuksen Eloisan verkkosivuilla.

Jos olet arjessasi kohdannut ikääntyneen, joka mielestäsi hyötyisi tästä palvelusta, voit tehdä hänestä Huoli-ilmoituksen (Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen) Eloisan verkkosivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Siivouspalvelu on tarkoitettu ikääntyneille, pääasiassa yli 65-vuotiaille. Siivouspalvelun asiakkuus edellyttää ammattilaisen tekemää palvelutarpeen arviota.

Ensisijaisesti palvelutarpeen arviossa selvitetään lähipiiriltäsi saatavilla oleva apu ja mahdollisuutesi hyödyntää kotitalousvähennystä ja siivouspalvelun arvonlisäverottomuutta.

Jos toimintakykysi on heikentynyt, etkä pysty huolehtimaan kotisi siisteydestä itse tai lähipiirin avulla, voit hakea siivouspalvelua. Siivouspalvelua voit hakea myös määräaikaisena, jos toimintakykysi on tilapäisesti heikentynyt, esim. sairaalasta kotiutumisen jälkeen.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 18.1.2023