suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Sairaanhoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu

Sairaanhoitajan vastaanottoon kuuluu hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointi sekä hoidon toteutus. Lapin keskussairaalaan leikkaukseen menevät potilaat käyvät leikkauskelpoisuuden arvioinnissa sairaanhoitajan vastaanotolla. Sairaanhoitajat toteuttavat Lapin keskussairaalan määräämiä sytostaattihoitoja.

Heidän toimenkuvaansa kuuluu lisäksi:

- antaa potilasohjausta

- poistaa ompeleita

- erilaiset haavanhoidot

- näytteiden otto

- sydänfilmien otto

- korvahuuhtelut

- lääkeinfuusioiden toteutus

- lääkeinjektiot

- lyhyiden sairauslomatodistusten kirjoitus

- lääkäreiden avustaminen toimenpiteessä

Palvelua voit saada sekä päivystysluontoisesti että ajanvarauksella.

Toimi näin

Sairaanhoitajan vastaanotolle aika tulee varata ajanvarausnumerosta 040 188 7400 arkisin kello 8.15 - 10 tai 13-14. Sydänfilmiin ajan voi varata myös terveyskeskuksen sähköisen ajanvarauksen kautta.

Kiireellisissä asioissa voi soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon 040 770 9187, jossa sairaanhoitaja tekee arvion hoidon tarpeesta ja ohjaa hoitoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaInarin kunta
Palvelusta vastaaInarin kunta
Alue Inari
Palvelun kieletsuomi, inarinsaame, pohjoissaame, koltansaame
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 28.4.2020