suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Sähkötöiden johtajan/Käytön johtajan pätevyys

  • Ammattipätevyys
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Sähkötöiden johtajalla ja käytön johtajalla on oltava kyseisiin töihin oikeuttava pätevyystodistus. Sähkötöiden johtajan ja käytön johtajan pätevyyden arvioi ja pätevyystodistuksen antaa pätevyyden arviointilaitos. Pätevyydenarviointilaitoksen on annettava pätevyystodistus henkilölle, joka täyttää laissa sähköpätevyydelle säädetyt vaatimukset.

Pätevyyden arviointilaitoksen tulee pätevyystodistuksia myöntäessään noudattaa ammattipätevyyden tunnustamisesta annetussa laissa säädettyjä vaatimuksia. Pätevyydenarviointilaitos voi arvioida henkilön kelpoisuuden myös ulkomaisen pätevyystodistuksen tai vastaavan asiakirjan mukaan

Toimi näin

Sähköpätevyyttä haettaessa mene Henkilö- ja Yritysarviointi SETI OYn verkkosivuille ja siellä kohtaan sähköinen haku. Täytä yhteystietosi ja tieto mitä pätevyyttä olet hakemassa. Tämän jälkeen skannaa pätevyyden edellyttämät todistukset ja liitä jokainen todistus omaan kohtaansa. Voimassa oleva sähköturvallisuustutkinto tulee tallettaa kohtaan ”turvallisuustutkinto”, pätevyyden edellyttämät koulutodistukset tallennetaan kohtaan ”opinto-, koulu- ja kurssitodistukset” ja työtodistukset kohtaan ”työtodistukset”. Kun olet liittänyt kaikki tarvittavat todistukset, niin paina nappia ”lähetä”, niin hakemus tulee automaattisesti SETI Oy:n käsittelyjärjestelmään. Saat vastaanotosta vahvistuksen sähköpostilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Sähköpätevyystodistukset myöntää Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy.

Jotta voit saada pätevyystodistuksen, edellytyksenä on:

• soveltuva sähköalan koulutus

• soveltuva sähköalan työkokemus

• suoritettu sähköturvallisuustutkinto.

Sähköpätevyysluokkien tavallisimmat pätevyystodistusten saamisen minimivaatimukset, sähköturvallisuustutkinnon lisäksi ovat:

• Sähköpätevyys 2, eli S2: soveltuva perustutkinto, esim. sähköasentaja, ja sen jälkeen hankittu kolmen vuoden työkokemus sähkölaitteistojen rakentamiseen ja töiden johtamiseen perehdyttävistä töistä.

• Sähköpätevyys 3, eli S3: koulutus voidaan korvata soveltuvalla työkokemuksella.

• Sähköpätevyys 1, eli S1: vähintään teknikon tai insinöörin koulutus ja riittävän laaja-alainen kahden vuoden työkokemus

• Rajoitettu sähköpätevyys 1: yliasentajan erikoisammattitutkinto ja vähintään kuuden vuoden työkokemus.

Palvelu on maksullinen.

SETI OY:n hinnasto


Määräaika

Voimassaoleva sähköturvallisuustutkinto (1.6.2010 jälkeen suoritetut tutkinnot ovat voimassa 5 vuotta)

Käsittelyaika

Hakemuksen käsittelyaika on normaalisti 2 – 4 viikkoa, lomakausina 4 – 6 viikkoa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTurvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Alue Koko Suomi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Päivitetty: 5.10.2021