suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Saattajakortti avustajan kanssa liikkumiseen liikunta- ja kulttuuripalveluissa

  • Palvelu
  • Paimio
  • Julkinen palvelu

Saattajakortin tavoitteena on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuuripalveluihin. Vaikeavammaisille, joilla on perusteltu kahden avustajan tarve, voidaan myöntää kaksi korttia.

Turun seudun 11 kunnassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paimiossa, Raisiossa, Ruskolla, Sauvossa ja Turussa on käytössä yhteinen Saattajakortti.

Paimiossa korttia voi käyttää uimahalli Solinassa, Paimion Sähkömuseossa, Käsityömuseo Miilassa, Paimion Kesäteatterissa, vapaa-aikapalveluissa sekä erikseen ilmoitettavissa yleisissä palveluissa ja tapahtumissa.

Toimi näin

Saattajakortin anomuslomake toimitetaan erityisliikunnanohjaajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Korttia hakevan tulee todistaa avustajan tarve esittämällä kuntoutus- tai palvelusuunnitelma. Mikäli sellaista ei ole, tarvitaan tälle lomakkeelle täytetty sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilön (esim. lääkäri, fysioterapeutti, kuntoutusohjaaja, toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä, terveydenhoitaja jne.) arvio avustuksen tarpeesta. Näkövammaiset saavat Saattajakortin esittämällä Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n näkövammaiskortin

Kortti on voimassa viisi vuotta.

Palvelu on maksuton.

Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuuripalveluihin. Vaikeavammaisille, joilla on perusteltu kahden avustajan tarve, voidaan myöntää kaksi korttia. Uimahalleissa, kunto- ja liikuntasaleissa sekä kulttuurikohteissa toiminnan tulee olla kaupungin järjestämää. Kortti ei siis yleensä oikeuta sisäänpääsyyn muiden tahojen kaupungin tiloissa järjestämiin tilaisuuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion kaupunki
Palvelusta vastaaPaimion kaupunki
Alue Paimio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 2.6.2020