suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Ryhmäperhepäivähoito on perhepäivähoidon periaattein toteutettavaa varhaiskasvatusta. Toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Ryhmäperhepäivähoidossa lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Tohmajärvellä toimii Ryhmäperhepäiväkoti Keijukka päiväkoti Käenpesän yhteydessä. Kei ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon aloittamista. Paikan voi saada kahdessa viikossa hakemuksen jättämisestä, jos lapsen huoltaja saa äkillisesti työ- tai opiskelupaikan.

Hae ryhmäperhepäivähoitoa ensisijaisesti sähköisesti eDaisy-ohjelmassa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen hakemuksen tekemiseen, voit myös tulostaa paperisen hakemuksen Tohmajärven varhaiskasvatuksen kotisivuilta. Paperisia hakemuksia saat myös varhaiskasvatuksen toimistosta. Palauta paperinen hakemus varhaiskasvatuksen toimistoon tai varhaiskasvatuksen päällikölle.

Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Tohmajärvelle tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa hakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan hoitopaikkaa.

Tee jokaisesta lapsesta erillinen hakemus.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen hoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan, uutta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen toimistoon tai varhaiskasvatuksen päällikköön.

Kun lapsellesi järjestyy varhaiskasvatuksen hoitopaikka, saat siitä päätöksen eDaisyyn. Päätöksen saatuasi toimita tuloselvitys varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten viimeistään kahden kuukauden kuluessa hoidon aloittamisesta. Tuloselvityksen voit tehdä sähköisesti eDaisy-palvelussa. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä määräaikaan mennessä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Koska laskutus perustuu hoitotunteihin, arvioi lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa jo hakemusta tehdessäsi.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tohmajärven kunnan järjestämään varhaiskasvatukseen on oikeus lapsilla, jotka asuvat kunnan alueella eivätkä ole vielä oppivelvollisia.

Ryhmäperhepäiväkodissa voi olla hoidossa enintään 12 alle kouluikäistä lasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Palvelun toteuttaa

Tohmajärven kunta

Palvelusta vastaa

Tohmajärven kunta
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 15.10.2021