suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Teuvan kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Teuva
  • Julkinen palvelu

Ryhmäperhepäivähoito on kunnan osoittamissa kodinomaisissa tiloissa toteuttavaa varhaiskasvatusta, jossa kaksi perhepäivähoitajaa voi hoitaa yhdessä 8 alle kouluikäistä lasta ja kahta esikoululaista tai koululaista.

Erityisistä syistä ja paikalliset olosuhteet huomioiden ryhmäperhepäivähoidossa voi myös kolme hoitajaa hoitaa samanaikaisesti enintään 12 lasta.

Mikäli ryhmässä työskentelee kolme ho ...

Toimi näin

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ympäri vuoden perheen tarpeen mukaan. Hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä hoidon tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä hakemuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Palvelun toteuttaa

Teuvan kunta

Palvelusta vastaa

Teuvan kunta
Tekstistä vastaa: Teuvan kunta
Päivitetty: 2.5.2023