suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervolan kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Tervola
  • Julkinen palvelu

Vanhemmat voivat hakea lapselleen hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on Tervolan kunnan järjestämää, varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmässä on 2- 3 työntekijää, riippuen lapsiryhmän koosta, enimmillään lapsiryhmässä voi olla 12 lasta yhtä aikaa. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle valmistellaan varhaiskasvatussuunnitelma.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTervolan kunta
Palvelusta vastaaTervolan kunta
Alue Tervola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tervolan kunta
Päivitetty: 3.8.2020