suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ryhmäperhepäivähoito

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Rautalammin kunta
Alue: Rautalampi
Palvelun kieli: suomi

Kunnassa on saatavilla ryhmäperhepäivähoitoa Kerkonkoskella. Ryhmän koko on 10-12 lasta iältään 1-5 -vuotiaita. Henkilökuntaa on kaksi lastenhoitajaa ja yksi ryhmäperhepäivähoitaja.

Ryhmäperhepäivähoito Satakieli siirtyy Kerkonjoensuun koululle elokuussa 2018 remontoituihin tiloihin.

Ryhmäperhepäivähoito on perhepäivähoitoa ja jokaiselle lapselle laaditaan yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä lapsen vanhempien kanssa. Toiminnan suunnittelu ja toteutus perustuu kunnan omaan varhaiskasvatussuunnitelmaan.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.


Palvelun toteuttaa: 
Rautalammin kunta