suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Raahessa on kaksi ryhmäperhepäiväkotia; Muksulan ja Tipsulan ryhmikset, jotka sijaitsevat Pattijoella. Molemmat ryhmikset ovat 12-paikkaisia ja niissä hoidetaan alle esiopetusikäisiä lapsia. Niissä työskentelee kolme työntekijää.

Lisätietoja löytyy osoitteesta https://www.raahe.fi/kasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus

Toimi näin

Ryhmäperhepäivähoitoon haetaan sähköisellä päivähoitohakemuksella, joka löytyy osoitteesta https://sote.easiointi.fi/fi/web/raahe-vaka.

Päivähoitopaikkoja haetaan ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla päivähoitopaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan.

Mikäli päivähoidon alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja hoitopaikan tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta, hoitopaikkaa on haettava niin pian kuin tarpeen alkamisajankohta on tiedossa, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Päivähoidon ohjaaja tekee päätöksen hoitopaikasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaan (voimassa 1.3.2017 alkaen).

Varhaiskasvatuksesta perittävä maksu perustuu perheen kokoon, tuloihin sekä varattuihin tunteihin / kuukausi.

Lisätietoja löytyy: https://www.raahe.fi/kasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 26.11.2019