suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pudasjärven kaupunki

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Pudasjärvi
  • Julkinen palvelu

Pudasjärvellä huoltajat voivat hakea alle kouluikäiselle lapselle päivähoitoa Koivutien ryhmäperhepäivähoitokodista, jossa on 12 hoitopaikkaa. Ryhmäperhepäivähoitokodissa työskentelee kolme työntekijää. Hoitopaikka on avoinna maanantaista perjantaihin päiväaikaan. Hoitopaikkaa haetaan palauttamalla päivähoitohakemus joko sähköisesti tai paperilla päivähoitotoimistoon.

Päivähoitomaksut määräytyvät perheen koon, tulojen ja valitun hoitomuodon mukaisena.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPudasjärven kaupunki
Palvelusta vastaaPudasjärven kaupunki
Alue Pudasjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pudasjärven kaupunki
Päivitetty: 11.12.2019