suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Luhangan kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Luhanka
  • Julkinen palvelu

Kunta järjestää varhaiskasvatuslain mukaista lasten varhaiskasvatusta. Toiminta perustuu sekä valtakunnalliseen, että paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä huoltajien kanssa.

Toimi näin

Luhangassa toimii kaksi ryhmäperhepäiväkotia. Tee hakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi tai olet palaamassa töihin esim. perhevapaan jälkeen. Hakemuslomakkeen saat perusturvan toimistolta tai kunnan kotisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLuhangan kunta
Palvelun toteuttaaLuhangan kunta
Alue Luhanka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Luhangan kunta
Päivitetty: 19.11.2019