suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lieksan kaupunki

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Lieksa
  • Julkinen palvelu

Lieksassa toimii viisi ryhmäperhepäivähoitokotia. Kylänlahti, ( Kylänlahdentie 81, 81820 Kylänlahti), Tiitiäiset, ( Kalevankatu 36, 81700 Lieksa), Merilä, ( Harjukuja 19, 81700 Lieksa ), Vuoniskylät ( Kylätie 4, 81560 Vuonisjärvi ) ja Koli ( Aapiskukontie 7 b, 83960 Koli ) . Hoitopaikkaa haetaan joko sähköisen varhaiskasvatus eDaisy -palvelun kautta tai paperihakemuksella, joka toimitetaan päivähoidon aluejohtajalle.

Toimi näin

Hoitopaikkaa haetaan joko sähköisen eDaisy -palvelun kautta tai paperihakemuksella, joka toimitetaan päivähoidon aluejohtajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLieksan kaupunki
Palvelusta vastaaLieksan kaupunki
Alue Lieksa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lieksan kaupunki
Päivitetty: 5.6.2020