suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Ryhmäperhepäivähoito on kunnan järjestämää, varhaiskasvatuslain mukaista lasten varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoitokodissa voi olla kahdeksan kokopäiväpaikkaa ja kaksi hoitajaa tai kaksitoista kokopäiväpaikkaa ja kolme hoitajaa.

Hoitopaikkana on kunnan osoittama tila, jossa työskentelee 2-3 perhepäivähoitajaa. Laukaassa on kunnallinen ryhmäperhepäiväkoti Lievestuoreella.

Toimi näin

Voit hakea kunnallisesta ryhmäperhepäivähoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai tulostettavalla lomakkeella, jonka löydät varhaiskasvatuksen verkkosivuilta. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta (Laukaan Virastosydän, 2. kerros).

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa). Lisätietoja kunnallisesta ryhmäperhepäivähoidosta saat varhaiskasvatuksen verkkosivulta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen. Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 6.6.2023