suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Ryhmäperhepäivähoito on perhepäivähoitoa, jossa kaksi tai kolme hoitajaa hoitaa yhdessä kahdeksaa tai 12 lasta kunnan osoittamissa tiloissa. Ryhmäperhepäivähoitaja on koulutukseltaan esim. perhepäivähoitaja, lähihoitaja tai lastenohjaaja. Hoitajien lukumäärä ja erilainen osaaminen mahdollistavat monipuolisen toiminnan. Ryhmäperhepäiväkoti tarjoaa yksilöllistä ja turvallista hoitoa 0-6 v. lapsille kodinomaisesti pienryhmissä.

Laihialla toimii useita ryhmäperhepäivähoitopaikkoja, joista kaksi toimii myös vuorohoitopaikkoina ja yksi toimii perhepäivähoidon varahoitopaikkana.

Toimi näin

Päivähoitolain mukaan hoitopaikkaa haetaan 4 kk ennen hoidon tarvetta. Akuuteissa päivähoitotarpeissa ota yhteyttä varhaiskasvatustoimistoon heti. Sähköisen eDaisy-asioinnin kautta hoidetaan kaikki varhaiskasvatukseen liittyvät hakemukset ja ilmoitukset.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Lasten päivähoidosta perittävät maksut perustuvat Opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoitukseen indeksillä tarkistetuista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista.

Maksut määräytyvät prosenttiperusteisesti perheen koon ja tulojen mukaan.

Lisätietoja kunnan kotisivuilta sekä varhaiskasvatustoimistosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaihian kunta
Palvelusta vastaaLaihian kunta
Alue Laihia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 8.7.2019