suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Konneveden kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Konnevesi
  • Julkinen palvelu

Konnevedellä ryhmäperhepäivähoidon palveluista vastaa ryhmäperhepäiväkoti Tenhola. Tenholassa työskentelee kolme perhepäivähoitajaa, jolloin ryhmässä voi olla korkeintaan 12 lasta. Tämä "ryhmis" tarjoaa mahdollisuuden varhaiskasvatukseen pienemmässä lapsiryhmässä, kuin mitä päiväkodissa on.

Varhaiskasvatuksessa lapset kohdataan yksilöinä ja ainutlaatuisina huomioiden aina lapsen ja perheen etu.

L ...

Toimi näin

Ryhmäperhepäiväkotipaikkoja haetaan päivähoitotoimiston kautta. Ryhmäperhepäiväkotiin hakemisessa ei ole erillistä hakuaikaa sillä hoitoon voi hakea ympäri vuoden. Paikkaa on pyrittävä hakemaan neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkua. Kiireellisissä tapauksissa, työllistymisestä tai opiskelusta johtuvista syistä, varhaiskasvatuspaikka järjestetään kahden viikon kuluessa.

Tiedustelut ja hoitosopimukset: PÄIVÄHOITOTOIMISTO ( ma, ti ja pe) p. 040 702 8601

pauliina.oittinen@konnevesi.fi

Perhepäiväkotihakemuksen yhteydessä lähetetään esitietokaavake ( sisältää yhteystietoja ja pieniä, mutta tärkeitä käytännön asioita), jonka huoltajat palauttavat varhaiskasvatuspaikkaan tullessaan ensimmäisen kerran lapsen kanssa tutustumaan. Ennen hoitosuhteen alkua tai viimeistään heti sen alettua käydään aloituskeskustelu huoltajien kanssa. Tämä keskustelu on lähtökohta avoimelle ja luottamukselliselle vuorovaikutukselle huoltajien ja henkilöstön välillä. Huoltajille tarjotaan mahdollisuutta myös siihen, että joku henkilöstöstä käy lapsen kotona.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Konneveden kunta tarjoaa varhaiskasvatusta kaikille päivähoito-oikeuden piirissä oleville lapsille. Päivähoito-oikeus alkaa vanhampainrahakauden päätyttyä ja jatkuu siihen asti kunnes lapsi siirtyy perusopetukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Palvelun toteuttaa

Konneveden kunta

Palvelusta vastaa

Konneveden kunta
Tekstistä vastaa: Konneveden kunta
Päivitetty: 19.3.2020