suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Kiteellä Kellonsoittajantien päiväkodin läheisyydessä toimii Pikkukellot ryhmäperhepäivähoitoryhmä, jossa tarjoamme koko- ja osapäiväistä varhaiskasvatusta alle 3 -vuotiaille lapsille.

Toiminnassamme korostuvat niin lasten leikki, musiikki kuin liikkuminenkin. Lähiluonto antaa mahdollisuuden monipuoliseen retkeilyyn sekä luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen. Tuemme lasten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä ja kasvatamme lapsia omatoimisuuteen turvallisissa olosuhteissa.

Arjessamme näkyy positiivinen pedagogiikka ja ratkaisukeskeisyys. Lapset pääsevät harjoittelemaan hyvän huomaamista itsestään ja muista sekä tutustumaan luonteenvahvuuksiin päivittäisen toimien ohessa. Toivomme, että lapsen hoitopäivä on kiireetön, iloinen ja sisältää paljon leikkiä ja uuden oppimista.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatusta ryhmäperhepäivähoidossa ensisijaisesti sähköisesti eDaisy-ohjelmassa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen hakemuksen tekemiseen, voit myös tulostaa paperisen hakemuksen Kiteen kaupungin kotisivuilta. Paperisia hakemuksia saat myös kaupungin asiointipisteistä. Palauta paperinen hakemus varhaiskasvatuksen palvelusuunnittelijalle. Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lähtien.

Tee jokaisesta ryhmäperhepäivähoidon varhaiskasvatukseen hakevasta lapsesta erillinen hakemus. Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Kiteelle tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa hakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan varhaiskasvatuspaikkaa.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen varhaiskasvatuspaikkaan, uutta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen palvelusuunnittelijaan.

Kun lapsellesi järjestyy varhaiskasvatuspaikka ryhmäperhepäivähoitoon, saat siitä päätöksen eDaisyyn. Päätöksen saatuasi toimita tuloselvitystiedot sähköisesti varhaiskasvatusmaksun määrittämistä varten päätöksessä ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä määräaikaan mennessä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Varhaiskasvatuksessa on käytössä tuntiperusteinen laskutus. Arvioi laskutusta varten lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa jo hakemusta tehdessäsi. Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Lisätietoja Kiteen kaupungin varhaiskasvatusmaksuista ja maksuperusteista löydät Kiteen kaupungin verkkosivuilta www.kitee.fi/maksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 31.12.2021