suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu

"Vanhemmat voivat hakea lapselleen hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on kunnan järjestämää tai ostopalveluna toteutettavaa, varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmässä on tavallisesti kaksi työntekijää, jolloin lapsia voi olla enimmillään kahdeksan kokopäiväisesti ja kaksi osapäiväisesti.

Hoidon ei tule kestää yhtäjaksoisesti yli kymmentä tuntia.

Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle tehdään varhaiskasvatussuunnitelma. "

Toimi näin

Vanhempien tulee hakea päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista. Äkillisissä tilanteissa päivähoitopaikkaa on haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen päivähoidon aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopaikkapäätöksen mukainen hoitoaika.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaInarin kunta
Palvelusta vastaaInarin kunta
Alue Inari
Palvelun kieletsuomi, inarinsaame
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 20.4.2020