suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Ruokailu varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun varhaiskasvatus- ja esiopetuspaikoissaan.

Päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa tarjotaan hoidon ajankohdan ja pituuden mukaan tarvittavat ateriat seuraavasti: aamiainen noin kello 8.00, lounas noin kello 11.00–11.30, välipala noin kello 14.00.

Osapäivähoidossa ja esiopetuksessa tarjotaan lounas. Ilta- ja vuorohoidossa oleva lapsi saa hoitoajasta riippuen myös päivällisen ja iltapalan.

Ruoka-aineallergioista on oltava lääkärin tai terveydenhoitajan todistus. Päiväkoteihin ruoka toimitetaan pääsääntöisesti Porin palveluliikelaitokselta ruokalistan mukaisesti. Omassa kodissaan työskentelevät perhepäivähoitajat valmistavat ruoan itse perhepäivähoidon ruokalistan mukaisesti.

Ruokailusta voit kysyä lisätietoja varhaiskasvatuksen palvelunumerosta sekä kaikkien päiväkotien, ryhmisten ja perhepäivähoidon ohjaajilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Ruoka-aineallergioista on oltava lääkärin tai terveydenhoitajan todistus.

Palvelu on maksullinen.

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esiopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan ateriaan koulupäivinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin kaupunki
Palvelusta vastaaPorin kaupunki
Alue Pori
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 18.5.2022