suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esiopetuksessa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rovaniemellä noudatetaan Kouluruokailusuosituksia. Pyrimme kiireettömään, miellyttävään ja ruokaa arvostavaan ruokailuhetkeen, jossa myös kestävän kehityksen periaatteet ovat mukana. Ruokalistoissa pyritään huomioimaan kausituotteet, teemaviikot, juhlat ja mahdollisuus hankkia maakunnan omia tuotteita.

Rovaniemellä päiväkotien, peruskoulujen ja lukioiden kouluruokailusta vastaa Rovaniemen kaupun ...

Toimi näin

Mikäli oppilaalla on ruokailuun liittyviä erityistarpeita, ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon tai varhaiskasvatusyksikön johtajaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 16.3.2023