suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esiopetuksessa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rovaniemellä noudatetaan Kouluruokailusuosituksia. Pyrimme kiireettömään, miellyttävään ja ruokaa arvostavaan ruokailuhetkeen, jossa myös kestävän kehityksen periaatteet ovat mukana. Ruokalistoissa pyritään huomioimaan kausituotteet, teemaviikot, juhlat ja mahdollisuus hankkia maakunnan omia tuotteita.

Rovaniemellä päiväkotien, peruskoulujen ja lukioiden kouluruokailusta vastaa Rovaniemen kaupungin Ruokapalvelukeskus.

Ruokailua varhaiskasvatuksessa, esi- ja perusopetuksessa kehitetään yhteistyössä oppilaiden, huoltajien ja ruokapalveluista vastaavan tahon kanssa. Oppilaille annetaan myös konkreettisia mahdollisuuksia esittää kehittämisehdotuksia ja osallistua ruokailuhetkien toteuttamiseen.

Oppilaiden erityistarpeet ja -ruokavaliot pyritään huomioimaan kouluruokailun järjestämisessä. Erityisruokavaliosta toimitetaan Selvitys erityisruokavaliosta -lomake.

Toimi näin

Mikäli oppilaalla on ruokailuun liittyviä erityistarpeita, ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon tai varhaiskasvatusyksikön johtajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 1.9.2020