suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ulvilan kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Ulvila
  • Julkinen palvelu

Ulvilassa peruskoulun oppilaat sekä lukion opiskelijat saavat koulupäivinä maksuttoman kouluaterian, joka sisältää lämpimän ruuan lisukkeineen, leivän, levitteen ja juoman. Erityisruokavalion mukainen ateria tarjotaan niille oppilaille, joille se on terveydellisten tai muiden syiden vuoksi välttämätöntä. Kouluruokailun tehtävä on paitsi antaa osa päivän energiatarpeesta, myös totuttaa lapsia uusii ...

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Ulvilan kaupunki

Palvelusta vastaa

Ulvilan kaupunki
Tekstistä vastaa: Ulvilan kaupunki
Päivitetty: 1.4.2021