suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Riihimäen kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Riihimäki
  • Julkinen palvelu

Vanhus- ja vammaisasiakkaiden ruokapalvelu toteutetaan Riihikodilla sijaitsevassa keittiö Kontiossa. Vanhus- ja vammaisasiakkaille on tarjolla aterioita päiväkeskuksissa, palveluasumisen yksiköissä ja pitkäaikaishoidon osastoilla. Ruokavalion suunnittelussa otamme huomioon asiakkaiden ruokailutottumukset ja ravitsemukselliset erityispiirteet. Ruokavalio kootaan asiakkaille tutuista ruuista ja valm ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Riihimäen kaupunki

Palvelusta vastaa

Riihimäen kaupunki
Tekstistä vastaa: Riihimäen kaupunki
Päivitetty: 19.6.2024