suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Merikarvian kunta

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Merikarvia
  • Julkinen palvelu

Merikarvian koulukeskuksessa tarjotaan oppilaille ilmainen välipala, jos koulupäivä on pitkä. Ala-koululaiset saavat välipalan, jos heidän koulupäivänsä kestää 15.00 asti ja yläkoululaiset sekä lukiolaiset, jos heidän koulupäivänsä kestää 16.00 asti. Aikataulut koskevat myös koulun kerhoissa olevia oppilaita. Opettajat ilmoittavat välipalaan osallistuvien oppilaiden määrät keittiölle. Vapaa-aikake ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Merikarvian kunta

Palvelusta vastaa

Merikarvian kunta
Tekstistä vastaa: Merikarvian kunta
Päivitetty: 8.6.2022