suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Merikarvian kunta

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Merikarvia
  • Julkinen palvelu

Merikarvian koulukeskuksessa tarjotaan oppilaille ilmainen välipala, jos koulupäivä on pitkä. Ala-koululaiset saavat välipalan, jos heidän koulupäivänsä kestää 15.00 asti ja yläkoululaiset sekä lukiolaiset, jos heidän koulupäivänsä kestää 16.00 asti. Aikataulut koskevat myös koulun kerhoissa olevia oppilaita. Opettajat ilmoittavat välipalaan osallistuvien oppilaiden määrät keittiölle. Vapaa-aikakeskus Rysällä toimivassa iltapäiväkerhossa on myös välipala.

Oppilaiden ja opettajien ruoka-aineallergioiden ja erityisruokavalioiden lääkärin- tai terveydenhoitajantodistukset toimitetaan keittiölle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMerikarvian kunta
Palvelusta vastaaMerikarvian kunta
Alue Merikarvia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Merikarvian kunta
Päivitetty: 11.1.2021