suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Päiväkotien ja koulujen ruokailulla ohjataan terveelliseen ravitsemukseen, kehitetään ruoka- ja makutottumuksia ja opetetaan hyviä ruokailutapoja.

Toimi näin

Terveydellisistä syistä johtuvan erityisruokavalion saamiseen tarvitaan lääkärin tai terveydenhoitajan todistus. Eettisistä syistä johtuvan erityisruokavaliota haetaan erityisruokavaliolomakkeella eikä terveydenhoitajan tai lääkärintodistusta tarvita.

Ensimmäiselle luokalle tulevien erityisruokavaliotiedot kerätään kesän terveystarkastusten yhteydessä. 1-6. luokalla huoltaja ilmoittaa oppilaan erityisruokavaliomuutoksista sekä uuden oppilaan erityisruokavaliosta luokan opettajalle. 7-9. luokalla vastaavat ilmoitukset huoltaja tekee koulun keittiöön. Lukiossa oppilaat ilmoittavat itse erityisruokavalionsa ja siinä tapahtuneet muutokset koulun keittiöön.

Päiväkotien ja koulujen ruokalistat, tietoa eritysruokavalioista sekä erityisruokavalion ilmoituslomakkeen löydät verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021