suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kurikan kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Kurikka
  • Julkinen palvelu

Ruokapalveluiden tehtävänä on valmistaa laadukkaita, ravitsevia ja terveellisiä aterioita. Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan laatimat ravitsemussuositukset ohjaavat ruokalistasuunnittelua eri asiakasryhmille. Elintarvikehankinnat on keskitetty Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hankintarenkaalle. Asiakkaiden tarpeet, saavutettu luottamus ja taloudellisuus ohjaavat toimintaamme. Houkutteleva, tuo ...

Toimi näin

Jos haluat keskustella esimerkiksi huollettavasi erikoisruokavaliosta varhaiskasvatuksessa, peruskoulussa tai lukiossa, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi puhelimitse.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Kurikan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kurikan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kurikan kaupunki
Päivitetty: 24.11.2021